![]() |
Tavuk Döneri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Döneri![]() Malzemeler 500 gr tavuk göğüs eti 2 adet domates Tuz-karabiber-pul biber 2 adet salatalık Lavaş ekmeği Yapılışı Tavuk, dondurucuda yarı donuk hale gelene kadar bekletilir,keskin bir bıçakla ince ince döner gibi dilimlenir ![]() Bir adet domates rendelenir ,içine tavuk dilimleri-tuz-karabiber-pul biber eklenerek bir saat buzdolabında dinlendirilir ![]() Teflon tavada çok az tereyağ eritilir ve dinlendirilen tavuk döneri ister üzerindeki domates sosu ile ister sos kağıt havlu ile silinip kızarana kadar pişirilir ![]() Arzu edilirse kekik serpilir ![]() Lavaş ekmekleride ısıtılarak istenen formda kesilir ![]() Domates ve salatalıklar dilimlenir ![]() Lavaşların arasına kat kat tavuk döneri -domates -salatalık yerleştirilerek servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|