Susamlı Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Tavuk GöğsüSusamlı Tavuk Göğsü Tarifi - Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Susamlı Tavuk Göğsü Malzemeleri Malzeme Listesi 8 Yemek Kaşığı Un 2 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Susam 2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Tavukları kızartmak için) 4 Adet Tavuk Göğsü (Fileto olarak ) Garnitür 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 5 Adet Taze Soğan 1 Paket Soya Filizi Servis önerisi 1 Kase Soya Sosu Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Tavukları Hazırlamak İçin; 1 Tavuk göğüslerinin filetolarını çıkartıp ince şeritler halinde dilimleyin![]() 2 Yumurtaları genişçe bir tabakta çırpın![]() 3 Galete ununu ve susamı ayrı tabaklara koyun![]() 4 Tavukları önce galete ununa sonra yumurtaya en son da susama bulayın![]() 5 Tavada yağı kızdırıp tavukları içerisinde kızartın![]() 6 Kızarttığınız tavukları kağıt havlunun üzerine bir süre bekleterek fazla yağını emmesini sağlayın![]() Garnitürü Hazırlamak İçin; 1 Taze soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın![]() 2 Wokun içerisinde sıvı yağı kızdırıp taze soğanları hafifçe kavurun İçerisine soya filizlerini, köriyi, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı sallayarak bir iki dakika pişirin![]() 3 Tavukları servis tabağına alarak etrafına hazırlamış olduğunuz taze soğanları ekleyip servise alın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|