![]() |
Susamlı Tavuk Göğsü
Susamlı Tavuk Göğsü Tarifi - Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Susamlı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Malzeme Listesi 8 Yemek Kaşığı Un 2 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Susam 2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Tavukları kızartmak için) 4 Adet Tavuk Göğsü (Fileto olarak ) Garnitür 1 Tatlı Kaşığı Köri 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 5 Adet Taze Soğan 1 Paket Soya Filizi Servis önerisi 1 Kase Soya Sosu Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır? Tavukları Hazırlamak İçin; 1. Tavuk göğüslerinin filetolarını çıkartıp ince şeritler halinde dilimleyin. 2. Yumurtaları genişçe bir tabakta çırpın. 3. Galete ununu ve susamı ayrı tabaklara koyun. 4. Tavukları önce galete ununa sonra yumurtaya en son da susama bulayın. 5. Tavada yağı kızdırıp tavukları içerisinde kızartın. 6. Kızarttığınız tavukları kağıt havlunun üzerine bir süre bekleterek fazla yağını emmesini sağlayın. Garnitürü Hazırlamak İçin; 1. Taze soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 2. Wokun içerisinde sıvı yağı kızdırıp taze soğanları hafifçe kavurun. İçerisine soya filizlerini, köriyi, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı sallayarak bir iki dakika pişirin. 3. Tavukları servis tabağına alarak etrafına hazırlamış olduğunuz taze soğanları ekleyip servise alın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.