Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, kuru, reçeli, tarifi

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısı Reçeli Tarifi







Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Yapımı - Reçel Tarifleri Resimli Oktay Usta - reçel tarifleri - çilek reçeli Reçel, reçeller - Reçel Tarifleri - Reçel tarifi - reçel yapımı


Kuru Kayısı Reçeli Tarifi


Malzemeler

800 gr kuru kayısı

2 kg seker (8 su bardağı)

4 Bardak su

3/4 fincan limon suyu


KURU KAYISI REÇELİ TARİFİ

800 gr kuru kayısıyı bir gün önceden suya yatırın 2 kg şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye koyup orta ısıdaki ateşte kaynatarak kıvamlı bir şurup yapın Bir gün suda bekleterek irileştirdiğiniz kayısıların, suyunu döktükten sonra, bu şuruba ilave edin ve çok kıvamlı bir duruma gelinceye Kadar kaynatın Reçeliniz istediğiniz koyuluğa gelince içine 3/4 fincan limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın




AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.