![]() |
Kuru Kayısı Reçeli Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Yapımı - Reçel Tarifleri Resimli Oktay Usta - reçel tarifleri - çilek reçeli Reçel, reçeller - Reçel Tarifleri - Reçel tarifi - reçel yapımı Kuru Kayısı Reçeli Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 800 gr. kuru kayısı 2 kg. seker (8 su bardağı) 4 Bardak su 3/4 fincan limon suyu KURU KAYISI REÇELİ TARİFİ 800 gr. kuru kayısıyı bir gün önceden suya yatırın. 2 kg. şeker ile 4 bardak suyu bir tencereye koyup orta ısıdaki ateşte kaynatarak kıvamlı bir şurup yapın. Bir gün suda bekleterek irileştirdiğiniz kayısıların, suyunu döktükten sonra, bu şuruba ilave edin ve çok kıvamlı bir duruma gelinceye Kadar kaynatın. Reçeliniz istediğiniz koyuluğa gelince içine 3/4 fincan limon suyunu ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg AFİYET OLSUN... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.