Armutlu Kayısı Marmelatı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu Kayısı MarmelatıArmut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri 1 kg kayısı 4 adet sulu armut 2 kg şeker 1 adet limon Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir Meyva püreleri bir tencereye konur Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir Sonra orta ateşe yerleştirilir Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır Limon suyu eklenir 10 dakika daha kaynatılır Ateşten alınır Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur![]() |
|
|
|