![]() |
Armutlu Kayısı Marmelatı
Armut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri
1 kg kayısı 4 adet sulu armut 2 kg şeker 1 adet limon Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir. Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir. Meyva püreleri bir tencereye konur. Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir. Sonra orta ateşe yerleştirilir. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır. Limon suyu eklenir. 10 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır. Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.