ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Armutlu Kayısı Marmelatı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188791)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Armutlu Kayısı Marmelatı
 
Armut Marmelatı Yapılışı - Kayısı Marmelatı Malzemeleri - Reçel Marmelat Tarifleri



1 kg kayısı

4 adet sulu armut

2 kg şeker

1 adet limon


Kayısının çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir. Armutlar soyulur, çekirdekleri çıkarılır, blenderden geçirilir. Meyva püreleri bir tencereye konur. Üzerine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, 2 saat dinlendirilir. Sonra orta ateşe yerleştirilir. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha kaynatılır. Limon suyu eklenir. 10 dakika daha kaynatılır. Ateşten alınır. Tencerede soğuduktan sonra kavonozlara doldurulur.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.