Ebegümeci Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebegümeci EkmeğiEbegümeci Ekmeği tarifi - Ebegümeci Ekmeği yapilisi ![]() Malzemeler : 1 kg ebegümeci2 adet büyükçe kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç 1 adet kesmeşeker 1 çay fincanı sıcak su tuz Ebegümeci Ekmeği yemeğinin hazırlanışı: Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm boyunda doğruyoruz Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz Ebegümeciler önce su salıyor Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk daha kaynatıp pirinci ekliyoruz Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz |
|
|
|