Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aksaray, ayva, dolması

Aksaray Ayva Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aksaray Ayva Dolması



Aksaray Ayva Dolması Tarifi - Aksaray Ayva Dolması Yapılışı - Aksaray Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Aksaray Ayva Dolması Malzemeleri

Malzeme

Ayva 6 küçük boy

Soğan 1 küçük boy

Maydanoz 1/4 demet

Kıyma 1/2 su bardağı

Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı

Zeytinyağı 1/4 su bardağı

Karabiber 1/2 tatlı kaşığı

Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı

Tuz 1 tatlı kaşığı

Su 1+1/2 su bardağı

Pekmez 2-3 yemek kaşığı

Porsiyon Adedi: 6


YAPILIŞI

Ayvalar yıkanır, baş kısımları kapak gibi kesilir, içleri oyulur ve kararmaması için limonlu suya atılır Soğan soyulur, yıkanır ince ince doğranırMaydanozlar yıkanır,ayıklanır ve ince kıyılırBir kaba kıyma, bugur, soğan, yağ, baharatlar, maydamoz ve tuz konur, iyice karıştırılır Ayvanın içi,hazırlananiç ile doldurulur ve yayvan bir tencereye dizilirÜzerine sıcak su ve pekmez dökülerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirilir (KKTopal)


NOT: Tarif Aksaray'dan alınmıştırGenel olarak iç nadolu bölgesinde yaygındır Pirinçli olarak da yapılır Arzuya göre salça ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.