Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar DolmasıAsma yaprağına sarılı taze enginar dolması tarifi - Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması yapilisi ![]() Malzemesi: 4 adet taze enginar (soyulmuş) 8 adet tuzu alınmış asma yaprağı 1 adet ince dilimlenmiş domates 1 su bardağı zeytinyağ 1 adet yağlı kağıt 1 adet limon suyu 1 yemek kaşığı tuz 2 su bardağı su Dolma içinin hazırlanışı: Tencerede zeytinyağ kızdırılır, çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır Doğranmış kuru soğan ilave edilip 8 – 10 dakika kavrulur Pirinçler ıslatılıp süzdürüldükten sonra tencereye katılarak 4 -5 dakika kavrulur Bütün baharatlar eklenip karıştırılır 1 su bardağı kaynamış su dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletilir Soğuyunca maydanoz ve dereotu ilave edilir![]() Dolmanın hazırlanışı: Temizlenmiş enginarların içine dolma harcından konur ve üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir Tuzu alınmış asma yaprağıyla sarılır Yağlanmış yağlı kağıda sarılarak fırın tepsisine dizilir Zeytinyağ, tuz ve su eklenir 30 dakika fırında pişirilir Soğuyunca servis edilir
|
|
|
|