ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195277)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:48 AM

Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması
 
Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması tarifi - Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemesi:

4 adet taze enginar (soyulmuş)

8 adet tuzu alınmış asma yaprağı

1 adet ince dilimlenmiş domates

1 su bardağı zeytinyağ

1 adet yağlı kağıt

1 adet limon suyu

1 yemek kaşığı tuz

2 su bardağı su


Dolma içinin hazırlanışı:

Tencerede zeytinyağ kızdırılır, çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır. Doğranmış kuru soğan ilave edilip 8 – 10 dakika kavrulur. Pirinçler ıslatılıp süzdürüldükten sonra tencereye katılarak 4 -5 dakika kavrulur. Bütün baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kaynamış su dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletilir. Soğuyunca maydanoz ve dereotu ilave edilir.


Dolmanın hazırlanışı:

Temizlenmiş enginarların içine dolma harcından konur ve üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Tuzu alınmış asma yaprağıyla sarılır. Yağlanmış yağlı kağıda sarılarak fırın tepsisine dizilir. Zeytinyağ, tuz ve su eklenir. 30 dakika fırında pişirilir. Soğuyunca servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.