Terbiyeli Marul Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Marul DolmasıTerbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi ![]() Malzemesi: 200 gr kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı TuzTarifi: • Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın ![]() • Sert kısımlarını kesin ![]() • Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun ![]() • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın ![]() • İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın ![]() • Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun ![]() • Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın ![]() • Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin ![]() • Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın ![]() • 20 dakika pişirin ![]() • Limon suyuyla yumurtayı çırpın ![]() • Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın
|
|
|
|