Şıhıl Mahşi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şıhıl MahşiŞıhıl Mahşi Tarifi - Şıhıl Mahşi Yapılışı - Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır - Şıhıl Mahşi Malzemeleri Malzemeler : 5 Kabak 250 Gr Satır KıymasıYarım Su B PirinçYarım Su B Bulgur1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber Salçası1 Çorba K Reyhan1 Soğan Dereotu Maydanoz Nane Tuz Su Zeytinyağı Üzeri İçin: 1 Kase Yoğurt Hazırlanışı : Kabakların altını ve üstünü kesin İçlerini boşaltın Yıkayıp kurulayın ve sıvıyağda yarı kıvamda kızartın Kıymayı karıştırma kabına alın Bulguru ve pirinci yıkayıp içine atın Salçaları, doğranmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyin Doğranmış soğanı, reyhanı, tuzunu ve zeytinyağını döküp iyice karıştırın Kabakların içini hazırladığınız harçla doldurun Tencereye dizin ve sıcak su ilave edin Kapağını kapatıp pişmeye bırakın Bir kase yoğurdu çırpın Servis tabağına aldığınız dolmaları yoğurtla servis edin
|
|
|
|