ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şıhıl Mahşi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195223)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

Şıhıl Mahşi
 
Şıhıl Mahşi Tarifi - Şıhıl Mahşi Yapılışı - Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır - Şıhıl Mahşi Malzemeleri

Malzemeler :


5 Kabak

250 Gr. Satır Kıyması

Yarım Su B. Pirinç

Yarım Su B. Bulgur

1 Çorba K. Domates Salçası

1 Çorba K. Biber Salçası

1 Çorba K. Reyhan

1 Soğan

Dereotu

Maydanoz

Nane

Tuz

Su

Zeytinyağı


Üzeri İçin:

1 Kase Yoğurt


Hazırlanışı :


Kabakların altını ve üstünü kesin. İçlerini boşaltın. Yıkayıp kurulayın ve sıvıyağda yarı kıvamda kızartın. Kıymayı karıştırma kabına alın. Bulguru ve pirinci yıkayıp içine atın. Salçaları, doğranmış maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyin. Doğranmış soğanı, reyhanı, tuzunu ve zeytinyağını döküp iyice karıştırın. Kabakların içini hazırladığınız harçla doldurun. Tencereye dizin ve sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bir kase yoğurdu çırpın. Servis tabağına aldığınız dolmaları yoğurtla servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.