Bulgurlu Pirinçli Lahana Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Pirinçli Lahana SarmasıBulgurlu Pirinçli Lahana Sarması Tarifi - Bulgurlu Pirinçli Lahana Sarması Yapılışı - Bulgurlu Pirinçli Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bulgurlu Pirinçli Lahana Sarması Malzemeler: 1 Orta Boy Lahana 400 Gr Kuzu EtiYarım Su B PirinçYarım Su B Bulgur3 Soğan 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Nane 1 Çorba K Domates Salçası1 Çorba K Biber SalçasıSıvıyağ Tuz Karabiber Sosu İçin: 1 Çorba K Un2 Çorba K TereyağıTuz Su Hazırlanışı: Lahana yapraklarını kaynar suda yumuşayana kadar tutuup soğuk suya sokuyoruz Yıkanmış pirinç ve bulguru karıştırma kabına alıyoruz Kuzu etini zırhtan geçirip ekliyoruz![]() Soğanı ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz Dereotu, maydanoz ve naneyi doğrayıp ilave ediyoruz Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz![]() Lahana yapraklarının baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz Geniş bir tencereye un ve tereyağını koyup kavuruyoruz Biraz su döküp kıvamını açıyoruz Sarmaları koyuyoruz![]() Üzerine tuz serpiyoruz Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz Üzerine ters çevrilmiş tabak koyuyoruz Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz![]() Yoğurt ile servis ediyoruz
|
|
|
|