Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, yahnisi

Arnavut Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Yahnisi



Malzemeler


1 adet kuzu ciğeri

500 gr kuzu eti

100 gr erişte makarna

Yarım su bardağı nohut

2 sivri biber

2 arnavut biberi

1 pırasa

1 adet beyin

2 yemek kaşığı tereyağı

1 soğan

Tuz, karabiber

Pulbiber
yapılışı

Teryağını bir tencereye alın Kızdırdıktan sonra yemeklik doranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp , kavurun İçine yeterince su ilave edin Etler suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivri biber, arnavut biberi ve erişteyi sırayla ilave edin Kısık ateşte birlikte pişirin Pırasayı yıkayıp, ayıklayın Halka halka doğrayın ve tencereye ilave edin Tuz, karabiber , kırmızıbiber ve kekiği serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın Yemeğiniz piştikten sonra kuzu beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın 5 dakika daha pişirip , sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.