ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Arnavut Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195962)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:34 AM

Arnavut Yahnisi
 
Malzemeler


1 adet kuzu ciğeri

500 gr kuzu eti

100 gr erişte makarna

Yarım su bardağı nohut

2 sivri biber

2 arnavut biberi

1 pırasa

1 adet beyin

2 yemek kaşığı tereyağı

1 soğan

Tuz, karabiber

Pulbiber
yapılışı

Teryağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp , kavurun. İçine yeterince su ilave edin. Etler suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun. Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivri biber, arnavut biberi ve erişteyi sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin. Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber , kırmızıbiber ve kekiği serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Yemeğiniz piştikten sonra kuzu beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip , sıcak sıcak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.