Taze Baharatlı Lokma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Baharatlı LokmaTaze Baharatlı Lokma Tarifi - Taze Baharatlı Lokma Yapılışı - Taze Baharatlı Lokma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Taze Baharatlı Lokma Malzeme Listesi 2 Su B Un1 Pk Yaş Maya1 Tutam Taze Nane 1 Tutam Taze Dereotu 1 Tutam Maydanoz Kırmızı Biber Pul Biber Karabiber Tuz Şeker Su Sos İçin: Yoğurt Mayonez Sarımsak Hazırlanışı: Sosu İçin: Karıştırma kabına sarımsakları rendeliyoruz Üzerine yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırıyoruz![]() Karıştırma kabına şeker, tuz ve unu koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yaşmayayı koyup ortasından yoğuruyoruz Su ilavesi yaparak hafif cıvık olacak şekilde hamur yapıyoruz![]() Nane, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp hamura ilave ediyoruz Baharatlarını da koyup karıştırıyoruz Tencereye sıvıyağını döküyoruz Lokmalardan çorba kaşığıyla alıyoruz![]() Sıvıyağın içerisine atıp kızartıyoruz Kızarttığımız lokmaları servis tabağına alıyoruz Sosumuzu da çukur bir kasenin içerisine alıp lokmalarla birlikte servis ediyoruz
|
|
|
|