Tavuk Büryan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Büryan![]() Malzemeler * 2 adet tavuk budu * 1 su bardağı pirinç * 1 adet soğan * 1 adet domates * zeytinyağı * karabiber * Defne Yaprağı * tuz Hazırlanışı 1 Tavuk butları 2 - 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır![]() 2 Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir![]() 3 Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur![]() 4 Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir![]() 5 Domates suyunu çekince altı kapatılır![]() 6 Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır![]() 7 Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır![]() 8 Üstüne haşlanmış pirinç konulur![]() 9 Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir![]() 10 Karabiber serpilir![]() 11 Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir![]() 12 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir![]() ![]() |
|
|
|