Tavuk Figüran |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk FigüranTavuk Figüran Tarifi - Tavuk Figüran Nasıl Yapılır - Tavuk Figüran Malzemeleri Tavuk Figüran Tavuk Figüran Tarifi : Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır ![]() Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur Tavukgöğsü (küp şeklinde)eklenip kavurma işlemine devam edilir![]() Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır Fazla su süzülür![]() Küp doğranmış patates kızartılır ve tavuklu malzeme ile karıştırılır ![]() Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır ![]() Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır Sosa az miktarda tuz ve karabiber eklenir![]() Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır ![]() Servis tabağına alınır sıcak servis edilir Maydanoz ya da dereotuyla süslenebilir![]() |
|
|
|