![]() |
Tavuk Figüran
Tavuk Figüran Tarifi - Tavuk Figüran Nasıl Yapılır - Tavuk Figüran Malzemeleri
Tavuk Figüran Tavuk Figüran Tarifi : Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır. Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur. Tavukgöğsü (küp şeklinde)eklenip kavurma işlemine devam edilir. Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır. Fazla su süzülür. Küp doğranmış patates kızartılır ve tavuklu malzeme ile karıştırılır. Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır. Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır. Sosa az miktarda tuz ve karabiber eklenir. Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır. Servis tabağına alınır sıcak servis edilir. Maydanoz ya da dereotuyla süslenebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.