Parmesanlı Sarmallar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmesanlı SarmallarParmesanlı Sarmallar Tarifi - Parmesanlı Sarmallar Nasıl Yapılır - Parmesanlı Sarmallar Malzemeleri Malzeme Listesi * 4 Adet Milföy Hamuru * Yeterince Kırmızı Toz Biber (Toz) * 1/4 Çay Kaşığı Soğan (Toz) * 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş) * 1/4 Çay Kaşığı Mercan Köşk ((Keklikotu, güveyiotu)) * 1 Adet Yumurta Parmesanlı Sarmallar Nasıl Yapılır? 1 Milföy hamurlarını düz bir zemine yayıp çözülmeye bırakın![]() 2 Bu sırada toz soğan ve parmesan peynirini karıştırın![]() 3 Çözülen milföy hamurlarının üzerine bir hamur fırçası yardımı ile çırpılmış bir adet yumurtayı sürün![]() 4 Parmesanlı karışımı yumurta ile ıslanmış milföylerin üzerine dökün ve elinizle hafifçe bastırarak peynirli karışımın hamura iyice yapışmasını sağlayın![]() 5 Fırını 200 C dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın![]() 6 Hamurları bir santimlik şeritler halinde kesin ve kestiğiniz şeritleri spiral şeklinde çevirin![]() 7 Spiralleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin![]() 7 Bir çay süzgeci yardımı ile arzu ettiğiniz miktarda kırmızı toz biberi spirallerin üzerine serpiştirin![]() 8 Istılmış fırnda hamurlar altın rengi alana (12-15 dk) kadar pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|