![]() |
Parmesanlı Sarmallar
Parmesanlı Sarmallar Tarifi - Parmesanlı Sarmallar Nasıl Yapılır - Parmesanlı Sarmallar Malzemeleri
Malzeme Listesi * 4 Adet Milföy Hamuru * Yeterince Kırmızı Toz Biber (Toz) * 1/4 Çay Kaşığı Soğan (Toz) * 1 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş) * 1/4 Çay Kaşığı Mercan Köşk ((Keklikotu, güveyiotu)) * 1 Adet Yumurta Parmesanlı Sarmallar Nasıl Yapılır? 1. Milföy hamurlarını düz bir zemine yayıp çözülmeye bırakın. 2. Bu sırada toz soğan ve parmesan peynirini karıştırın. 3. Çözülen milföy hamurlarının üzerine bir hamur fırçası yardımı ile çırpılmış bir adet yumurtayı sürün. 4. Parmesanlı karışımı yumurta ile ıslanmış milföylerin üzerine dökün ve elinizle hafifçe bastırarak peynirli karışımın hamura iyice yapışmasını sağlayın. 5. Fırını 200 C dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın. 6. Hamurları bir santimlik şeritler halinde kesin ve kestiğiniz şeritleri spiral şeklinde çevirin. 7. Spiralleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 7. Bir çay süzgeci yardımı ile arzu ettiğiniz miktarda kırmızı toz biberi spirallerin üzerine serpiştirin. 8. Istılmış fırnda hamurlar altın rengi alana (12-15 dk) kadar pişirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.