![]() |
Bademli Kestaneli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Kestaneli PilavBademli Kestaneli Pilav Tarifi - Bademli Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır - Bademli Kestaneli Pilav Malzemeleri Bademli Kestaneli Pilav 1 su bardağı baldo pirinç 7- yemek kaşığı zeytinyağı 50 gr tereyağı 1 adet soğan 500 gr kestane 4 çu bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tarçın tuz ve karabiber Üteri için: 100 gr badem 1 yemek kaşığı zeytinyağı Pirinci tuzlu sıcak suda 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp yıkayın ![]() Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun ![]() ![]() Soğanı rendeleyip zeytinyağında iyice kavurun ![]() Tereyağını ilave ederek eritin ![]() ![]() Üzerine tavuk suyu ve tuz ekleyip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() Pilavınızı kısık ateşe alıp, tarçın, karabiber ve kestaneleri ekleyip karıştırın ![]() ![]() Bademleri yağda hafif rengi dönünceye kadar kavurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|