![]() |
Tavuklu Kabak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu KabakMalzeme : 5 adet orta büyüklükte kabak, yarım pişmiş tavuk eti, 1 kaşık yağ, 1 adet soğan, 50 gr ![]() yarım paket küçük margarin, 50 gr ![]() çok az hindistancevizi rendesi ![]() Yapılışı: 1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız ![]() 2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız ![]() 3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz ![]() 4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz ![]() 5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() 6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz ![]() 7- Suyunu da üzerlerine dökünüz ![]() 8- Beşamel salçasını hazırlayınız ![]() 9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız ![]() 10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz ![]() 11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız ![]() 12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz ![]() 13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz ![]() 14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız ![]() 15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|