![]() |
Tavuklu Kabak
Malzeme :
5 adet orta büyüklükte kabak, yarım pişmiş tavuk eti, 1 kaşık yağ, 1 adet soğan, 50 gr. un (1,5 kaşık), yarım paket küçük margarin, 50 gr. kaşar peyniri, çok az hindistancevizi rendesi. Yapılışı: 1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız. 2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız. 3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz. 4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz. 5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. 6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz. 7- Suyunu da üzerlerine dökünüz. 8- Beşamel salçasını hazırlayınız. 9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız. 10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz. 11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız. 12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz. 13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz. 14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız. 15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.