ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Kabak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193855)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:15 AM

Tavuklu Kabak
 
Malzeme :


5 adet orta büyüklükte kabak,

yarım pişmiş tavuk eti,

1 kaşık yağ,

1 adet soğan,

50 gr. un (1,5 kaşık),

yarım paket küçük margarin,

50 gr. kaşar peyniri,

çok az hindistancevizi rendesi.

Yapılışı:


1- Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız.

2- Boyuna ortadan ikiye ayırınız.

3- Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz.

4- Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz.

5- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

6- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz.

7- Suyunu da üzerlerine dökünüz.

8- Beşamel salçasını hazırlayınız.

9- Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız.

10- Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz.

11- Üzerlerini kalan salçayla kapatınız.

12- Üzerlerine kalan peyniri serpiniz.

13- Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz.

14- Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.

15- Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.