Kağıtta Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıtta Tavuk GöğsüMalzemeler: - 6 adet tavuk göğsü - 2 yemek kaşığı limon suyu - 3 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 1 bardak tavuk suyu - 1/ 2 bardak beyaz şarap - 1 yumurta sarısı - tuz,karabiber - bir fiske tarçın - bir fiske hindistancevizi - 150 gr kıyılmış mantar - 1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan Hazırlanışı: Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin Tavuk göğüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin Ateşten indirin Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin![]() alıntı |
|
|
|