![]() |
Kağıtta Tavuk Göğsü
Malzemeler:
- 6 adet tavuk göğsü - 2 yemek kaşığı limon suyu - 3 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - 1 bardak tavuk suyu - 1/ 2 bardak beyaz şarap - 1 yumurta sarısı - tuz,karabiber - bir fiske tarçın - bir fiske hindistancevizi - 150 gr kıyılmış mantar - 1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan Hazırlanışı: Tavuk etlerini limon suyuyla karıştırıp 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kaşık yağ eritin. Tavuk göğüslerini içine atıp her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kızartın. Küçük bir tencerede 1 kaşık yağı eritin. Un katıp tahta kaşıkla 2 dakika karıştırın. Ateşten alıp içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar ateşe koyun, kaynamaya başlarken şarabı ve çırpılmış yumurtayı katın; sos katı hale gelene dek karıştırmaya devam edin. Ateşten indirin. Tuz, karabiber ve diğer baharatla kıyılmış mantar ve soğanı da kremaya karıştırın. Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmiş yağla yağlayın. Tavukları yerleştirin ve üzerilerine sosu bölüştürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazırlayın. Sonra da fırın tepsisine sıralayıp 30-40 dakika fırında pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.