Etli Dürüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli DürümEtli Dürüm Tarifi - Etli Dürüm Yapılışı - Etli Dürüm Malzemeleri Malzemeler : Hamuru İçin: 4 Su B Un1 Paket Yaş Maya 1 Tatlı K TuzAlabildiği Kadar Ilık Su 1 Çorba K Tereyağıİç Harcı İçin: 400 Gr BiftekTuz Karabiber Kekik Sıvıyağ Garnitürü İçin: 2 Kırmızı Soğan Marul Maydanoz Kırmızı Biber Püresi Hazırlanışı Dondurucudan çıkardığımız etimizi pastırma gibi ince ince doğruyoruz İçine sıvıyağ koyduğumuz tavada etlerimizi azar azar pişiriyoruz![]() Pişirdiğimiz etleri bir kabın içinde kekik ve karabiberle karıştırıyoruz Lavaşlarımızı hazırlamak için unu, mayayı ve ılık suyu bir kabın içinde yavaş yavaş yoğuruyoruz![]() İyice yoğurduğumuz hamurumuzu 10-12 beze halinde ayırıyoruz Ayırdığımız bezeleri unlayarak açıyoruz![]() Açtığımız lavaş hamurlarını gözleme gibi pişiriyoruz Pişen lavaşların bir yüzüne yumuşaması için sıvıyağ sürüyoruz![]() Soğanları ve marulları doğruyoruz Maydanozlarımızı da doğrayıp hepsini karıştırıyoruz![]() Lavaşların yağladığımız yüzüne önce biber püresi sürüyoruz Üzerine pişirdiğimiz etlerden bir parça koyuyoruz![]() Son olarak marul soğan maydanoz karışımımızda koyarak sarıyoruz ve ikiye bölüyoruz
|
|
|
|