![]() |
Etli Dürüm
Etli Dürüm Tarifi - Etli Dürüm Yapılışı - Etli Dürüm Malzemeleri
Malzemeler : Hamuru İçin: 4 Su B. Un 1 Paket Yaş Maya 1 Tatlı K. Tuz Alabildiği Kadar Ilık Su 1 Çorba K. Tereyağı İç Harcı İçin: 400 Gr. Biftek Tuz Karabiber Kekik Sıvıyağ Garnitürü İçin: 2 Kırmızı Soğan Marul Maydanoz Kırmızı Biber Püresi Hazırlanışı Dondurucudan çıkardığımız etimizi pastırma gibi ince ince doğruyoruz. İçine sıvıyağ koyduğumuz tavada etlerimizi azar azar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz etleri bir kabın içinde kekik ve karabiberle karıştırıyoruz. Lavaşlarımızı hazırlamak için unu, mayayı ve ılık suyu bir kabın içinde yavaş yavaş yoğuruyoruz. İyice yoğurduğumuz hamurumuzu 10-12 beze halinde ayırıyoruz. Ayırdığımız bezeleri unlayarak açıyoruz. Açtığımız lavaş hamurlarını gözleme gibi pişiriyoruz. Pişen lavaşların bir yüzüne yumuşaması için sıvıyağ sürüyoruz. Soğanları ve marulları doğruyoruz. Maydanozlarımızı da doğrayıp hepsini karıştırıyoruz. Lavaşların yağladığımız yüzüne önce biber püresi sürüyoruz. Üzerine pişirdiğimiz etlerden bir parça koyuyoruz. Son olarak marul soğan maydanoz karışımımızda koyarak sarıyoruz ve ikiye bölüyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.