Baharatlı Tavuk Bohçaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Tavuk BohçalarıBaharatlı Tavuk Bohçaları Tarifi - Baharatlı Tavuk Bohçalarının Yapılışı - Baharatlı Tavuk Bohçaları Nasıl Yapılır Malzemeler: 4 Adet Fileto Tavuk Göğsü Yarım Demet Maydanoz 1 Demet Fesleğen 2 Diş Sarımsak Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber 30 Gram Badem 200 Gram Pirinç 1 Çorba kaşığı Parmesan Peyniri 2 Adet Kuru Soğan 1 Paket Domates 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı Yapılışı: Eti temizleyip her tavuk göğsüne bir cep açın ![]() Maydanoz ve fesleğeni yıkayıp yapraklarını ayırın Hepsini doğrayın![]() Sarımsağı soyup doğrayın Yarısını taze baharat, karabiber, tuz, badem, peynir ve yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, ette açtığınız ceplere doldurun Kürdanla uçlarını tutturup etleri tuz ve karabiberle tatlandırın![]() Soğanı soyup küçük küçük doğrayın Geriye kalan sarımsakla karıştırıp yarım çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote etin Domatesi ilave edip pişirin![]() Pilavı hazırlayın ![]() Geri kalan zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın Tavuk etlerinin her iki tarafını 5-8 dakika kadar iyice kızartın![]() Tavuk bohçalarını domates sosu ve pilavla servis yapın
|
|
|
|