![]() |
Baharatlı Tavuk Bohçaları
Baharatlı Tavuk Bohçaları Tarifi - Baharatlı Tavuk Bohçalarının Yapılışı - Baharatlı Tavuk Bohçaları Nasıl Yapılır
Malzemeler: 4 Adet Fileto Tavuk Göğsü Yarım Demet Maydanoz 1 Demet Fesleğen 2 Diş Sarımsak Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Karabiber 30 Gram Badem 200 Gram Pirinç 1 Çorba kaşığı Parmesan Peyniri 2 Adet Kuru Soğan 1 Paket Domates 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı Yapılışı: Eti temizleyip her tavuk göğsüne bir cep açın. Maydanoz ve fesleğeni yıkayıp yapraklarını ayırın. Hepsini doğrayın. Sarımsağı soyup doğrayın. Yarısını taze baharat, karabiber, tuz, badem, peynir ve yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın, ette açtığınız ceplere doldurun.Kürdanla uçlarını tutturup etleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Geriye kalan sarımsakla karıştırıp yarım çorba kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote etin.Domatesi ilave edip pişirin. Pilavı hazırlayın. Geri kalan zeytinyağını yapışmaz tavada kızdırın. Tavuk etlerinin her iki tarafını 5-8 dakika kadar iyice kızartın. Tavuk bohçalarını domates sosu ve pilavla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.