Bakla Meftunesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla MeftunesiBakla Meftunesi Tarifi - Bakla Meftunesi Nasıl Yapılır - Bakla Meftunesi Malzemeleri Bakla Meftunesi (Diyarbakır) Diyarbakırlılar Derneği 1 kg bakla temizlenir Limonlu ve unlu bir suyun içine alılır Bir süre sonra süzülür Tencerenin altına 1 kg yağlı, kemikli, parça et konur Sonra baklalar atılır Üzerine bir bardak su ve biraz tuz ilave edilir Ağır ateşte pişirilir Baklalar yumuşayınca, üzerine 2 su bardağı ağartılmış sumak suyu ilave edilir 20–25 dakika ağır ateşte pişirilir Yenileceği zaman sarımsakla, taze yeşil acı biber beraber dövülerek yemeğin üzerine konur![]() |
|
|
|