ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bakla Meftunesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196111)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:09 AM

Bakla Meftunesi
 
Bakla Meftunesi Tarifi - Bakla Meftunesi Nasıl Yapılır - Bakla Meftunesi Malzemeleri


Bakla Meftunesi (Diyarbakır)

Diyarbakırlılar Derneği

1 kg. bakla temizlenir. Limonlu ve unlu bir suyun içine alılır. Bir süre sonra süzülür. Tencerenin altına 1 kg. yağlı, kemikli, parça et konur. Sonra baklalar atılır. Üzerine bir bardak su ve biraz tuz ilave edilir. Ağır ateşte pişirilir. Baklalar yumuşayınca, üzerine 2 su bardağı ağartılmış sumak suyu ilave edilir. 20–25 dakika ağır ateşte pişirilir. Yenileceği zaman sarımsakla, taze yeşil acı biber beraber dövülerek yemeğin üzerine konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.