![]() |
Sucuk Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sucuk Yapımısucuk nasıl yapılır - evde sucuk yapılışı - sucuk tarifi - kayseri usulü sucuk yapılışı ![]() Malzemeler : 5 kg ![]() 100 gr ![]() 1 kg ![]() 2 çorba kaşığı kırmızı biber 2 çorba kaşığı yeni bahar Kafi miktarda dana ve koyun bağırsağı Karabiber Tuz Hazırlanışı : Makinadan geçirilmiş kıymaya, tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, yeni baharı koyup iyice yoğurun ![]() Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun ![]() Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun ![]() Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın ![]() Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun ![]() ![]() Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin ![]() ![]() İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün ![]() |
![]() |
![]() |
|