ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sucuk Yapımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196085)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:14 AM

Sucuk Yapımı
 
sucuk nasıl yapılır - evde sucuk yapılışı - sucuk tarifi - kayseri usulü sucuk yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler :

5 kg. sığır kıyması

100 gr. sarımsak

1 kg. koyun kıyması

2 çorba kaşığı kırmızı biber

2 çorba kaşığı yeni bahar

Kafi miktarda dana ve koyun

bağırsağı

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :


Makinadan geçirilmiş kıymaya, tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, yeni baharı koyup iyice yoğurun. Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yere bırakın


Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun.


Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun.


Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın.


Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun. Hepsi bitince halkaları bir sopaya geçirin.


Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin. Halkaları serin bir yere asıp kurutun.

İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.