Patlıcan Paça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Paça![]() Malzemeler : • 500 gr küçük boy patlıcan (4 adet) • 1/2 limon suyu • 4 orta boy domates • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 4 diş sarmısak • 1/2 kahve fincanı sirke • Yeterince tuz, • 4-5 dal maydanoz • 4 adet kesmeşeker Tarifi: 1 Patlıcanları tamamen soyup limonla ovdultan sonra, tuzlu suya atın Çelik bir tencereye sıralayın Patlıcanların ortalarından uzunlamasına birer kesik yapın![]() 2 Domateslerin çekirdeklerini çıkartın ve irice rendeleyin Patlıcanların üzerine domatesleri yayın; kesmeşeker, 1 fincan yağ, tuz koyun Yumuşayana dek iyice pişirin![]() 3 Sarmısakları dövüp sirkeyle karıştırdıktan sonra patlıcanların üzerine dökün Bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin![]() alıntı |
|
|
|