Semizotlu Çipohorta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu Çipohortasemizotu yemeği - çipohorta tarifi Malzemeler : 250 gr kıyma 2 kabak patates 1 kg semizotu 1 soğan 4 domates 1'er demet maydanoz ve dereotu Zeytinyağı 1 çay bardağı su 1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz Tarifi: Semizotlarını ayıklayıp, süzülmeye bırakın Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin ve kıymayı ekleyip, az kavurun 2 domatesi ekleyip, suyunu fazlaca çektirmeden eritin ve küp küp doğranmış kabakları ve patatesleri, semizotunu, kıyılmış maydanozu, dereotunu, 2 rendelenmiş domatesi, suyu, karabiberi, tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin alıntı |
|
|
|