Susamlı Piliç Nugat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Piliç NugatSusamlı Piliç Nugat tarifi - Susamlı Piliç Nugat yapilisi ![]() 600 Gr piliç gögsü 1 Su bardagi un 1 Su bardagi misir nisastasi 1 Çay kasigi kabartma tozu 2 Adet yumurta 1/2 Su bardagi su Tuz Karabiber 5 Çorba kasigi susam 2 Su bardagi siviyag (kizartmak için) Hazırlanışı Un, nisasta, kabatma tozu, yumurta, su, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyun Çirpma teli ile 5 dakika çirpin ve 15 dakika dinlenmeye birakin Piliç gögsünü derisini çikardiktan sonra ince küp seklinde kesin Etleri hazirladiginiz bulamaca batirdiktan sonra susama bulayin Kizdirilmis siviyaga atip etleri 5 dakika kadar kizartin Kizaran parçalari kagit peçete üzerine çikartarak yagin fazlasini çektirin Sicak olarak servis yapin |
|
|
|