ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Susamlı Piliç Nugat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193428)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Susamlı Piliç Nugat
 
Susamlı Piliç Nugat tarifi - Susamlı Piliç Nugat yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

600 Gr piliç gögsü

1 Su bardagi un

1 Su bardagi misir nisastasi

1 Çay kasigi kabartma tozu

2 Adet yumurta

1/2 Su bardagi su

Tuz

Karabiber

5 Çorba kasigi susam

2 Su bardagi siviyag (kizartmak için)
Hazırlanışı

Un, nisasta, kabatma tozu, yumurta, su, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyun.

Çirpma teli ile 5 dakika çirpin ve 15 dakika dinlenmeye birakin.

Piliç gögsünü derisini çikardiktan sonra ince küp seklinde kesin.

Etleri hazirladiginiz bulamaca batirdiktan sonra susama bulayin.

Kizdirilmis siviyaga atip etleri 5 dakika kadar kizartin.

Kizaran parçalari kagit peçete üzerine çikartarak yagin fazlasini çektirin.

Sicak olarak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.