Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rahiyalı, tavuk

Rahiyalı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rahiyalı Tavuk



Italyan Usulü Tavuk Yemeği - Tavuk Filetosu - Sebzeli Tavuk - Zencefilli Tavuk - Soslu Tavuk
MALZEMELER


Tavuk fleto:900gr

Zetin yağı:25gr

Soğan:1ad(ince doğranmış)

Toz zencefil:10gr

Sarımsak:3diş(dövülmüş)

Un:15gr

Domates:2ad(küp doğramış)

Tane karabiber:8-10

Karanfil:6diş

Tarçın:1çubuk

Patates:2ad(kabuklu)

Havuç:3ad(küp doğranmış)


YAPILIŞ TARİFİ


Tavuklarımızı kuş başı doğrayalım Orta boy tencerede yağı kızdıralım

Soğan,sarımsak,zencefii ekliyerek 3dakika soteleyin

Unu ekleyin topaklaşmaması için karıştırın

Domatesleri ekleyin 2dak soteleyin

Küçük bir tülbent keseye karabiber,karanfil,tarçını koyun kesenin ağzını

bağlayın

Bu keseyi,tavuk bir miktar su ekleyip Worcestershire sosu ile soğanların

üzerine ekleyin Karıştırarak 20 dakika pişirin

Patates,havuç,ve bezelyeyi ilave edin 30-35 dakika üzeri kapalı bir şekilde

kısık ateşte pişirin Tülbent keseyi çıkartın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.