Zeytinyağlı İspanak Kökü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı İspanak KöküTarifi - Nasıl Yapılır - Malzemeleri 2 kg ıspanak1 su bardağı zeytinyağı 2 adet orta boy domates 1/2 su bardağı pirinç Yeterince tuz, karabiber YAPILIŞI: Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, bir kenara ayınnız Ayırdığınız bu yaprakları ayrı bir ıspanak yemeğinde kullanınız![]() Ayıkladığınız kökleri iyice yıkayınız Kökleri keserken yaprakların çok dibinden kesmeyiniz 6-7 santim yaprak saplarını köklerin üzerinde bırakınız Hazırladığınız ıspanak köklerini bir tencereye koyunuz Yıkayıp ayıkladığınız yarım su bardağı pirinçli ıspanakların üzerine dökünüz![]() Domateslerin kabuğunu çıkarıp kuşbaşı doğrayıp ilave ediniz Bir su bardağı zeytinyağının üzerine dökünüz Bir tutam tuz ve karabiber serpip, bir su bardağı su ilave ediniz Orta hararetli ateş üzerinde 30-40 dakika pişiriniz![]() Ispanaklar yumuşayınca ateşten indiriniz Soğutup ikram ediniz![]() |
|
|
|