Söğüş Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Söğüş SalatasıSöğüş Salatası Tarifi - Söğüş Salatasının Yapılışı - Salata Tarifi Malzemeler: 2-3 adet bayır turpu 2-3 adet domates ½ demet maydanoz 100 gr iri siyah zeytin100 gr Tuzlu sardalya1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke Tuz Yapılışı: 1- Turplarin kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra irice rendeleyin Biraz tuz serperek hafifçe ovup suyunu sıkın![]() 2- Balıkları temizleyip kılcıklarını çıkardıktan sonra sirkede bekletin Sirkeyi süzün, balıkları ince ince kıyın, bir kaşık kıyılmış maydanozla karıştırın![]() 3- Zeytin çekirdeklerini çok dikkatli çıkartın Boşlukları balık karışımıyla doldurun![]() 4- Turbu bir salata tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin Kenarlarına domates dilimleri, doldurulmuş zeytin yerleştirin üzerine zeytinyağı, sirke karışımı gezdirin
|
|
|
|