![]() |
Söğüş Salatası
Söğüş Salatası Tarifi - Söğüş Salatasının Yapılışı - Salata Tarifi
Malzemeler: 2-3 adet bayır turpu 2-3 adet domates ½ demet maydanoz 100 gr. iri siyah zeytin100 gr. Tuzlu sardalya 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı sirke Tuz Yapılışı: 1- Turplarin kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra irice rendeleyin.Biraz tuz serperek hafifçe ovup suyunu sıkın. 2- Balıkları temizleyip kılcıklarını çıkardıktan sonra sirkede bekletin. Sirkeyi süzün, balıkları ince ince kıyın, bir kaşık kıyılmış maydanozla karıştırın. 3- Zeytin çekirdeklerini çok dikkatli çıkartın. Boşlukları balık karışımıyla doldurun. 4- Turbu bir salata tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Kenarlarına domates dilimleri, doldurulmuş zeytin yerleştirin. üzerine zeytinyağı, sirke karışımı gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.