İspanaklı Somon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Somon![]() MALZEMESİ 4 parça somon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı margarin 1 bardak ıspanak (kıyılmış) 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı mayonez 8 adet brüksel lahanası 2 adet havuç Dereotu Tuz Karabiber TARİF Somonları yıkayıp, sularını süzdürün Tuz, karabiber ve zeytinyağı sürün Izgarada pişirin Ispanakları 2 dakika kadar kaynar suda haşlayın 1 yemek kaşığı margarin ile sarmısakları çevirin Üzerine ıspanakları ekleyin 2 dakika daha kavurun Ispanakları servis tabağına yerleştirip, üzerine ızgara balıkları koyun Mayonez ve ince kıyılmış dereotunu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın Tuz ekleyin Somonların üzerine gezdirin Haşladığınız brüksel lahanası ve havuçlarla birlikte servis yapın
|
|
|
|