Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Üzümlü Karnabahar SalatasıMalzemeler: 1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış 500 gr arpacık soğanı Tuz 225 ml beyaz şarap 125 ml su 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 3 domates, kabukları soyulup doğranmış 3 yemek kaşığı kuru üzüm 1 Çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber HAZIRLANIŞI : İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün![]() Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun Tuz ve biberle tatlandırın İyice karıştırın Bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak pişirin![]() Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak daha pişirin![]() Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak ağır ateşte kaynatarak çektirin Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın
|
|
|
|