![]() |
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası
Malzemeler:
1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış 500 gr arpacık soğanı Tuz 225 ml beyaz şarap 125 ml su 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 3 domates, kabukları soyulup doğranmış 3 yemek kaşığı kuru üzüm 1 Çay kaşığı şeker 1/2 çay kaşığı kekik 1/2 çay kaşığı kişniş karabiber HAZIRLANIŞI : İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün. Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin. Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin. Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.