![]() |
Havuç Mezesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Mezesihavuç mezesi nasıl yapılır - havuç mezesi tarifi - havuç mezesi hakkında Malzemeler: 1 kilo havuç 1 küçük çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı 3-4 kaşık süzme yoğurt 1-2 kaşık mayonez 3-4 diş sarımsak tuz 1 kilo havucu rendeledikten sonra çelik tencereye koyuyoruz, içine biraz tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra orta ateşte 1 dakika karıştırıp harmanlıyoruz ![]() Sonra çelik tencerenin kapağını kapatıyoruz ve havucun orta ateşte kendi buharıyla pişmesini bekliyoruz ![]() ![]() ![]() Bir kapta süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Arzuya göre üzeri siyah zeytin ile süslenebilir lezzet olarak da çok yakışıyor çünkü ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|