Acılı Tavuk Kanatları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Tavuk KanatlarıAcılı Tavuk Kanatları Tarifi - Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Kanatları Malzemeleri Malzeme Listesi 20 Adet Tavuk Kanadı Marinad Sos 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz) Yarım Çay Kaşığı Acı Sos 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Servis Sosu 6 Adet Nane Yaprağı (İnce Kıyılmış) Yarım Su Bardağı Süzme Yoğurt Yarım Su Bardağı Mayonez Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır? Marine için; 1 Sıvıyağı genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine acı sos ekleyin![]() 2 Karışıma kırmızı toz biberi ekledikten sonra tavuk etlerinizi karışımın içerisine koyup iyice karıştırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın![]() 3 Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin![]() Tavuklar için; 1 Mangal yada önceden ısıtılmış ızgarada arta kalan sosu zaman zaman üzerine döküp çevirerek pişirin![]() Servis Sosu için; 1 Mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın![]() 2 Nane yapraklarını çok ince kıyın yada rondodan geçirip sosa ekleyin ve yeniden karıştırın![]() 3 Küçük kaplara bölüştürerek ve üzerini nane yaprağı ile süsleyerek her servis tabağına bir sos kasesi şeklinde paylaştırın![]() |
|
|
|