ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Tavuk Kanatları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193191)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:06 PM

Acılı Tavuk Kanatları
 
Acılı Tavuk Kanatları Tarifi - Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Kanatları Malzemeleri



Malzeme Listesi


20 Adet Tavuk Kanadı


Marinad Sos

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz)

Yarım Çay Kaşığı Acı Sos

4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


Servis Sosu

6 Adet Nane Yaprağı (İnce Kıyılmış)

Yarım Su Bardağı Süzme Yoğurt

Yarım Su Bardağı Mayonez


Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?


Marine için;


1. Sıvıyağı genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine acı sos ekleyin.


2. Karışıma kırmızı toz biberi ekledikten sonra tavuk etlerinizi karışımın içerisine koyup iyice karıştırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın.


3. Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin.


Tavuklar için;


1. Mangal yada önceden ısıtılmış ızgarada arta kalan sosu zaman zaman üzerine döküp çevirerek pişirin.


Servis Sosu için;


1. Mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın.


2. Nane yapraklarını çok ince kıyın yada rondodan geçirip sosa ekleyin ve yeniden karıştırın.


3. Küçük kaplara bölüştürerek ve üzerini nane yaprağı ile süsleyerek her servis tabağına bir sos kasesi şeklinde paylaştırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.